designed for scientists

IKA Pette vario 1-10 ml – 0020011218

Kényelmesen fekszik a kézben kompromisszumok nélküli precíz teljesítménnyel: Az IKA PETTE vario egycsatornás pipetták egy modern laboratórium számos szinte minden feladatához használhatók. A színkódolás leegyszerűsíti a megfelelő pipetta gyors kiválasztását. Az ütésálló, UV-álló és kémiailag ellenálló kúpos csúcs biztosítja a megbízható adagolást hosszú távon.

Ergonómiai fejlődés a cserélhető fogantyúknak köszönhetően
Az IKA pipetták három különböző formájú és anyagú cserélhető fogantyút tartalmaznak a szállításban. Az adott kéznek megfelelő fogantyú kiválasztása azt jelenti, hogy a pipetta az Ön egyedi igényeinek megfelelően alakítható. Ez az ergonomikus optimalizálás lehetővé teszi a kényelmes és csuklóbarát munkavégzést, és biztosítja, hogy a pipetta a mindennapi használat során tökéletesen a kezedben legyen, a munkapontok könnyű megfogása érdekében. Így garantálhatók a pontos és megismételhető eredmények.

A pipettázás mennyiségének kényelmes és gyors beállítása
A pipettázási térfogatot két szakaszban (finom és durva) állíthatjuk be. A mennyiség zárolása és feloldása ugyanúgy történik, mint a finombeállítás egy kézzel a többfunkciós gomb segítségével.
A beállított mennyiség bármikor folyamatbiztonságban és egyértelműen leolvasható a kijelzőről a nagy számkijelzőnek köszönhetően

A pipetta hegyének egyenes kinyomása
A pipettázási folyamat után a pipetta hegyét gyorsan és időigényes kézi áthelyezés nélkül, a központi multifunkciós gomb megnyomásával dobják ki. A kerek kialakítás elősegíti, hogy az egykezes kidobás mind a jobbkezes, mind a balkezes felhasználók számára egyformán működik.

Robusztus és sima felületű
A dugattyú és a csúcs kúp DLC bevonatú rozsdamentes acélból készül. A DLC jelentése gyémántszerű szén, mely magas szintű kopásállósággal és korrózióval szembeni ellenálló képességgel rendelkezik, különös keménységgel és alacsony súrlódási indexekkel. A DLC bevonat azt jelenti, hogy a csúcskúp különösen ellenálló és biztosítja, hogy a pipetta hegyei mindig tökéletes állapotban legyenek, és stabilan rögzüljenek, szivárgások nélkül. A DLC kimagasló súrlódásgátló tulajdonságai azt is jelentik, hogy a pipettát csak ritkán kell újra zsírozni. A bevonat előnye a felhasználó számára elsősorban a pipettázandó folyadék felszívásához és ürítéséhez szükséges állandó és alacsony erő.

Karbantartásbarát, folyamatbiztos és könnyen tisztítható
A pipetta rendszeres tisztítása és karbantartása garantálja a termék hosszú élettartamát. A dugattyúval és tömítéssel ellátott térfogategységet néhány kézmozdulattal teljesen ki lehet cserélni. Az ugyanolyan egyszerű összeállítást egy kattintás hallhatóan nyugtázza.

Biztonságos és szerszám nélküli beállítás
Ha eltéréseket észlel a kalibrálás során, akkor a pipettát általában ki kell igazítani. Az IKA PETTE beállításához nincs szükség szerszámokra. A felhasználó így értékes időt spórol meg a megfelelő eszköz keresésekor. A pipettát ezután rögzítik a véletlen elállítódás elkerülése érdekében.

Egyszerűsített azonosítás, dokumentáció és ellenőrzés
A legtöbb laboratóriumban nagy jelentőséggel bír a berendezések és folyamatok azonosítása, ellenörzése, dokumentálása és ellenőrzése. Az IKA PETTE sorozatszáma egyszerűen és átviteli hibák nélkül beolvasható a borításon található QR-kódból. A sorozatszám és a pipetta tehát egyedülálló módon kapcsolódik egymáshoz.

121 ° C-on autoklávozható
Az IKA PETTE ideális hő- és nagynyomású sterilizáláshoz. Egyszerű felépítésének köszönhetően a pipetta teljesen vagy szétszerelt állapotban is tisztítható és autoklávozható.

Pipettahegyek széles választéka
Az összes PETTE fix és vario modell kompatibilis a legtöbb gyártó pipettacsúcsaival. A szürke, sárga és kék színkóddal ellátott pipettacsúcsok mindig megfelelnek a pipettáinknak. Pipettahegyek széles választékából válogathatunk, így biztos, hogy kizárólag megfelelő hegyek vannak használatban.
Minősítési dokumentumok (IQ / OQ) LAB (10006577)
Saját kalibrációs tanúsítvány / LAB (10006579)
Minősítés végrehajtása (DQ / IQ / OQ / PQ) LAB (10006581)
IKA Tip XL táska (20017831)
IKA Tip xl doboz (20017832)
IKA Linea (20018987)
Filter XL (20016450)
IPCS pipetta kalibráló szoftver (4719000)
Kivitel: Dugattyús légkiszorítású pipetta
Kezelés: mechanikus
Hangerő: változó
Csatornák száma: 1
Színkód: Piros
Névleges térfogat [ul]: ​​10000
Térfogat min. [ul]: ​​1000
Hangerő max. [ul]: ​​10000
Lépések [µl]: 10
Pontosság névleges térfogattal [± µl]: 60
Pontosság névleges térfogattal [±%]: 0,6
Pontosság névleges térfogattal [± µl]: 15
Pontosság névleges térfogattal [±%]: 0,15
Pontosság a névleges térfogat 50% -ával [± µl]: 40
Pontosság a névleges térfogat 50% -ával [±%]: 0,8
Pontosság a névleges térfogat 50% -ával [± µl]: 10
Pontosság a névleges térfogat 50% -ával [±%]: 0,2
Pontosság a névleges térfogat 10% -ával [± µl]: 30
Pontosság a névleges térfogat 10% -ával [±%]: 3
Pontosság a névleges térfogat 10% -ával [± µl]: 6
Pontosság a névleges térfogat 10% -ával [±%]: 0,6
Igazolási tanúsítvány az ISO 8655 szerint: igen
Autoklávozható: igen
Dugattyú anyaga: PPSU
IVD-kompatibilis: nem
Méretek (Sz x Ma x Mé) [mm]: 30 x 222 x 63
Súly [kg]: 0,108
Megengedett környezeti hőmérséklet [° C]: 5-40
Megengedett relatív páratartalom [%]: 90